Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem
Co zrobić z polędwiczek? Roladki! Tak, to właśnie zapiekane roladki z polędwiczki wołowej przychodzą mi pierwsze na myśl kiedy szukam inspiracji na danie z polędwicy. Przepis na nie jest prosty w przygotowaniu, a mięso niesamowicie chrupiące i sycące. Podawane z domowym ziemniaczanym purée roladki smakują po prostu bajecznie. Koniecznie wypróbujcie przepis! 🙂
Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej w akompaniamencie ziemniaczanego purée polecam szczególnie zapracowanym osobom, które nie mają czasu ani nawet chęci, żeby siedzieć tyle w kuchni. 🙂 Nie przestraszcie się tych „35 minut”, które oznaczyłam, że potrzeba na przygotowanie. Większość to zwykłe zapiekanie/gotowanie, a sam przepis jest rozpisany w trzech krokach, także… do dzieła!
Lubicie dania mięsne? Polecam w takim razie:
- Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej
- Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry
- Przepis na dietetyczne burrito meksykańskie
- Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną
- Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto
- Kurczak tikka masala – prosty przepis
- Szybki obiad: fasolka farmera z boczkiem, chili i cytryną
Nagrzej piekarnik do 180*C. Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku.
Przyprawione polędwiczki otul boczkiem i zwiń w roladę. Polecam użyć wykałaczki.
Wstaw do piekarnika na ok. 20 min.
W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180*C. Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku.
Przyprawione polędwiczki otul boczkiem i zwiń w roladę. Polecam użyć wykałaczki.
Wstaw do piekarnika na ok. 20 min.
W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Smacznego!
2 thoughts on “Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem”