Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem

Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem
 

Co zrobić z polędwiczek? Roladki! Tak, to właśnie zapiekane roladki z polędwiczki wołowej przychodzą mi pierwsze na myśl kiedy szukam inspiracji na danie z polędwicy. Przepis na nie jest prosty w przygotowaniu, a mięso niesamowicie chrupiące i sycące. Podawane z domowym ziemniaczanym purée roladki smakują po prostu bajecznie. Koniecznie wypróbujcie przepis! 🙂

Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej w akompaniamencie ziemniaczanego purée polecam szczególnie zapracowanym osobom, które nie mają czasu ani nawet chęci, żeby siedzieć tyle w kuchni. 🙂 Nie przestraszcie się tych „35 minut”, które oznaczyłam, że potrzeba na przygotowanie. Większość to zwykłe zapiekanie/gotowanie, a sam przepis jest rozpisany w trzech krokach, także… do dzieła!

Lubicie dania mięsne? Polecam w takim razie:

TrudnośćPoczątkującyCzas przygotowania10 min.Czas gotowania25 min.Całkowity czas35 min.

USTAW TIMER

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ)
 120 g polędwicy wołowej
 3 średniej wielkości ziemniaki
 3 plastry boczku wędzonego
 1 łyżka masła
 50 ml mleka
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia

INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Nagrzej piekarnik do 180*C. Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku.

2

Przyprawione polędwiczki otul boczkiem i zwiń w roladę. Polecam użyć wykałaczki.
Wstaw do piekarnika na ok. 20 min.

3

W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Smacznego!

Składniki

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ)
 120 g polędwicy wołowej
 3 średniej wielkości ziemniaki
 3 plastry boczku wędzonego
 1 łyżka masła
 50 ml mleka
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia

Przygotowanie

INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Nagrzej piekarnik do 180*C. Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku.

2

Przyprawione polędwiczki otul boczkiem i zwiń w roladę. Polecam użyć wykałaczki.
Wstaw do piekarnika na ok. 20 min.

3

W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Smacznego!

Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem
Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem
Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem
Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem

2 thoughts on “Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *