Przepis na domowe krakersy z rozmarynem
Przepis na domowe krakersy chodził już za mną od jakiegoś czasu, kiedy posmakowałam krakersów z rozmarynem. Niesamowite przełamanie smaków! Wiedziałam wtedy, że muszę zrobić domową wersję. I zrobiłam. 🙂
Uwielbiam przekąski na słono, nawet bardziej niż na słodko, dlatego domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami nie raz będę sobie chrupać. Przepis jest dość szybki, chociaż wycinanie kwadratów może zająć trochę czasu. Smak krakersów podbije oliwa z oliwek, dlatego rekomenduję delikatnie nasmarować oliwą przed podaniem. Oczywiście krakersy najlepiej smakują na ciepło, po wyjęciu z piekarnika.
Przepis też był swoistym zakładem w pracy, więc mam nadzieję, że spełniłam Wasze oczekiwania, Asia, Andrzej. 🙂 Smacznego!
Zobaczcie również:
- Zdrowe przekąski na Sylwestra (i nie tylko!)
- Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem
- Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono
Nagrzej piekarnik do 220*C. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę.
Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krakersy posyp solą i rozmarynem.
Piecz ciasto przez ok. 15 minut, aż zarumienią się brzegi. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 220*C. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę.
Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krakersy posyp solą i rozmarynem.
Piecz ciasto przez ok. 15 minut, aż zarumienią się brzegi. Smacznego!
No no no ale pychota!
Dziękuję za miłe słowa, zachęcam do wypróbowania przepisu. 🙂