Przepis na domowe krakersy z rozmarynem

Domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami
 

Przepis na domowe krakersy chodził już za mną od jakiegoś czasu, kiedy posmakowałam krakersów z rozmarynem. Niesamowite przełamanie smaków! Wiedziałam wtedy, że muszę zrobić domową wersję. I zrobiłam. 🙂

Uwielbiam przekąski na słono, nawet bardziej niż na słodko, dlatego domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami nie raz będę sobie chrupać. Przepis jest dość szybki, chociaż wycinanie kwadratów może zająć trochę czasu. Smak krakersów podbije oliwa z oliwek, dlatego rekomenduję delikatnie nasmarować oliwą przed podaniem. Oczywiście krakersy najlepiej smakują na ciepło, po wyjęciu z piekarnika.

Przepis też był swoistym zakładem w pracy, więc mam nadzieję, że spełniłam Wasze oczekiwania, Asia, Andrzej. 🙂 Smacznego!

Zobaczcie również:

TrudnośćPoczątkującyCzas przygotowania20 min.Czas gotowania15 min.Całkowity czas35 min.

USTAW TIMER

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 30 KRAKERSÓW)
 120 g mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżeczka soli morskiej
 2 łyżeczki rozmarynu
 50 ml wody
 50 ml oliwy z oliwek
 4 suszone pomidory

INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Nagrzej piekarnik do 220*C. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę.

2

Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krakersy posyp solą i rozmarynem.

3

Piecz ciasto przez ok. 15 minut, aż zarumienią się brzegi. Smacznego!

Składniki

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 30 KRAKERSÓW)
 120 g mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżeczka soli morskiej
 2 łyżeczki rozmarynu
 50 ml wody
 50 ml oliwy z oliwek
 4 suszone pomidory

Przygotowanie

INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Nagrzej piekarnik do 220*C. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę.

2

Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krakersy posyp solą i rozmarynem.

3

Piecz ciasto przez ok. 15 minut, aż zarumienią się brzegi. Smacznego!

Domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami
Domowe krakersy z rozmarynem
Domowe krakersy z rozmarynem
Domowe krakersy z rozmarynem
Domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami
Bądź fit na wiosnę!

2 thoughts on “Przepis na domowe krakersy z rozmarynem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *