Opcje wydruku

Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem

Ilość porcji1 PorcjaCzas przygotowania10 min.Czas gotowania25 min.Całkowity czas35 min.

Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ)
 120 g polędwicy wołowej
 3 średniej wielkości ziemniaki
 3 plastry boczku wędzonego
 1 łyżka masła
 50 ml mleka
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Nagrzej piekarnik do 180*C. Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku.

2

Przyprawione polędwiczki otul boczkiem i zwiń w roladę. Polecam użyć wykałaczki.
Wstaw do piekarnika na ok. 20 min.

3

W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Smacznego!

Odżywianie

Porcje 1