Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem
Szukacie inspiracji na danie z łososiem? A może po prostu macie ochotę na lekki obiad? W takim razie koniecznie wypróbujcie przepis na makaron z łososiem i cukinią – danie zarówno lekkie jak i łososiowe, a do tego jeszcze bez glutenu. 🙂
Bezglutenowy przepis na makaron z łososiem, pomidorami i cukinią jest nie dość, że prosty w przygotowaniu, to jeszcze lekki i szybki. Całość nie powinna zająć więcej niż 25 minut.
Danie jest bezglutenowe dzięki wykorzystaniu makaronu ryżowego, który również nadaje lekkości całej kompozycji. Przepis zaś jest na tyle uniwersalny, że można użyć zarówno łososia wędzonego jak i świeżego. Co kto lubi. 🙂 Smacznego!
Lubicie makarony? Zobaczcie w takim razie:
- Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry
- Fit lunch do pracy: makaron z cukinii z indykiem
- Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Łososia pokrój w kostkę, posól, popierz i obficie skropl sokiem z cytryny. Cukinię pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół.
Najpierw podsmaż łososia na niewielkiej ilości oliwy, potem dodaj cukinię oraz pomidory. Smaż aż składniki zmiękną.
Dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Skropl wszystko sokiem z cytryny, posól, popieprz, posyp tymiankiem oraz koperkiem.
Składniki
Przygotowanie
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Łososia pokrój w kostkę, posól, popierz i obficie skropl sokiem z cytryny. Cukinię pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół.
Najpierw podsmaż łososia na niewielkiej ilości oliwy, potem dodaj cukinię oraz pomidory. Smaż aż składniki zmiękną.
Dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Skropl wszystko sokiem z cytryny, posól, popieprz, posyp tymiankiem oraz koperkiem.
Bomba!