
Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą

Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą to bardzo pyszny i kolorowy obiad do zrobienia w 20 minut. Połączenie masła, czosnku, szpinaku, słonej fety i rozpływającej się w ustach mozzarelli to po prostu bajka. Musicie tego spróbować!
Makaron ze szpinakiem przygotowuje się praktycznie w kilka minut – najdłużej z tego wszystkiego trwa gotowanie samego makaronu. 🙂 A jeśli użyjecie fety już pokrojonej w kostkę, zajmie Wam to jeszcze mniej czasu. Danie bardzo dobrze smakuje również z cukinią zamiast makaronu, także zachęcam do eksperymentów.
Jako że jestem ogromną miłośniczką fety, bardzo często pojawia się ona w moich przepisach.
Zobaczcie również:
Smacznego!
SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
150 g makaronu
100 g szpinaku
2 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
1 opakowanie mozzarelli
150 g fety
masło
opcjonalnie: pomidory suszone, pestki słonecznika, gałka muszkatołowa
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem.
3
Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz mozzarellę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż sery się rozpuszczą.
4
Całość wymieszaj z makaronem i ulubionymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami. Smacznego!
Składniki
SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
150 g makaronu
100 g szpinaku
2 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
1 opakowanie mozzarelli
150 g fety
masło
opcjonalnie: pomidory suszone, pestki słonecznika, gałka muszkatołowa
Szybki,prosty i smaczny obiad. Uwielbiam! ♥
Super, że smakowało!