Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą

Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą
5 (100%) 1 ocen[a/y]

Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą to bardzo pyszny i kolorowy obiad do zrobienia w 20 minut. Połączenie masła, czosnku, szpinaku, słonej fety i rozpływającej się w ustach mozzarelli to po prostu bajka. Musicie tego spróbować!

Makaron ze szpinakiem przygotowuje się praktycznie w kilka minut – najdłużej z tego wszystkiego trwa gotowanie samego makaronu. 🙂 A jeśli użyjecie fety już pokrojonej w kostkę, zajmie Wam to jeszcze mniej czasu. Danie bardzo dobrze smakuje również z cukinią zamiast makaronu, także zachęcam do eksperymentów.

Jako że jestem ogromną miłośniczką fety, bardzo często pojawia się ona w moich przepisach.
Zobaczcie również:

  • Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem feta
  • Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta
  • Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał
  •  
    Smacznego!

    TrudnośćPoczątkującyCzas przygotowania8 min.Czas gotowania7 min.Całkowity czas15 min.

    USTAW TIMER

    SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
     150 g makaronu
     100 g szpinaku
     2 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
     1 opakowanie mozzarelli
     150 g fety
     masło
     opcjonalnie: pomidory suszone, pestki słonecznika, gałka muszkatołowa

    INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
    1

    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2

    Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem.

    3

    Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz mozzarellę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż sery się rozpuszczą.

    4

    Całość wymieszaj z makaronem i ulubionymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami. Smacznego!

    Składniki

    SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
     150 g makaronu
     100 g szpinaku
     2 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
     1 opakowanie mozzarelli
     150 g fety
     masło
     opcjonalnie: pomidory suszone, pestki słonecznika, gałka muszkatołowa

    Przygotowanie

    INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
    1

    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2

    Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem.

    3

    Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz mozzarellę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż sery się rozpuszczą.

    4

    Całość wymieszaj z makaronem i ulubionymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami. Smacznego!

    Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozarella

    Makaron ze szpinakiem

    2 thoughts on “Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *