Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą
Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą to bardzo pyszny i kolorowy obiad do zrobienia w 20 minut. Połączenie masła, czosnku, szpinaku, słonej fety i rozpływającej się w ustach mozzarelli to po prostu bajka. Musicie tego spróbować!
Makaron ze szpinakiem przygotowuje się praktycznie w kilka minut – najdłużej z tego wszystkiego trwa gotowanie samego makaronu. 🙂 A jeśli użyjecie fety już pokrojonej w kostkę, zajmie Wam to jeszcze mniej czasu. Danie bardzo dobrze smakuje również z cukinią zamiast makaronu, także zachęcam do eksperymentów.
Jako że jestem ogromną miłośniczką fety, bardzo często pojawia się ona w moich przepisach.
Zobaczcie również:
Smacznego!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem.
Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz mozzarellę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż sery się rozpuszczą.
Całość wymieszaj z makaronem i ulubionymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem.
Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz mozzarellę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż sery się rozpuszczą.
Całość wymieszaj z makaronem i ulubionymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami. Smacznego!
Szybki,prosty i smaczny obiad. Uwielbiam! ♥
Super, że smakowało!