Opcje wydruku

Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozarella

Ilość porcji2 PorcjeCzas przygotowania8 min.Czas gotowania7 min.Całkowity czas15 min.

Makaron ze szpinakiem

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
 150 g makaronu
 100 g szpinaku
 2 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
 1 opakowanie mozzarelli
 150 g fety
 masło
 opcjonalnie: pomidory suszone, pestki słonecznika, gałka muszkatołowa
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem.

3

Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz mozzarellę. Smaż wszystko około 3 minuty – aż sery się rozpuszczą.

4

Całość wymieszaj z makaronem i ulubionymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami. Smacznego!

Odżywianie

Porcje 2