Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono

Omlet z twarożkiem
Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono
5 (100%) 1 ocen[a/y]

Uwielbiam śniadania na słono, dlatego omlet z twarożkiem bardzo często gości rano na moim stole. Danie jest bardzo proste, gdyż składa się tak naprawdę z dwóch składników, ale to właśnie ten minimalizm w kuchni pomoże docenić proste, naturalne smaki i walory estetyczne. 

Omlet z twarożkiem, zwłaszcza “pusty” podawany z mocno słonym twarogiem stanowi niesamowite przełamanie smaków. Ja osobiście uwielbiam wersję na “na sucho”, czyli nie dodaję żadnych dodatków do omleta; tak samo z twarogiem, który jedynie mocno solę. Oczywiście zachęcam do modyfikacji! Rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypiorek… dodawajcie to co lubicie.

Mimo wszystko jednak gorąco polecam wypróbowanie tej minimalistycznej wersji śniadania na słono. 🙂

A może macie ochotę na śniadanie na słodko? W takim razie koniecznie sprawdźcie przepis na Fit pancakes na bazie płatków owsianych!

TrudnośćPoczątkującyCzas przygotowania5 min.Czas gotowania5 min.Całkowity czas10 min.

USTAW TIMER

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ)
 2 jajka
 80 g twarogu chudego
 ulubione dodatki, jak rzodkiewka, pomidor, etc.
 sól, pieprz
 oliwa z oliwek

INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Jajka rozbij w misce na gładką masę, posól, popieprz i wylej wszystko na rozgrzaną patelnię.

2

Smaż omlet z dwóch stron przez ok. 2-3 minuty na oliwie z oliwek. Po usmażeniu odsącz tłuszcz na ręczniku papierowym.

3

Twaróg przełóż do miseczki i obficie posól. Aby twaróg był bardziej „gładki” możesz dodać łyżkę mleka bądź wody.

4

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Składniki

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ)
 2 jajka
 80 g twarogu chudego
 ulubione dodatki, jak rzodkiewka, pomidor, etc.
 sól, pieprz
 oliwa z oliwek

Przygotowanie

INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Jajka rozbij w misce na gładką masę, posól, popieprz i wylej wszystko na rozgrzaną patelnię.

2

Smaż omlet z dwóch stron przez ok. 2-3 minuty na oliwie z oliwek. Po usmażeniu odsącz tłuszcz na ręczniku papierowym.

3

Twaróg przełóż do miseczki i obficie posól. Aby twaróg był bardziej „gładki” możesz dodać łyżkę mleka bądź wody.

4

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono

Omlet z twarożkiem
 
Omlet z twarożkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *