Opcje wydruku

Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono

Ilość porcji1 PorcjaCzas przygotowania5 min.Czas gotowania5 min.Całkowity czas10 min.

Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ)
 2 jajka
 80 g twarogu chudego
 ulubione dodatki, jak rzodkiewka, pomidor, etc.
 sól, pieprz
 oliwa z oliwek
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Jajka rozbij w misce na gładką masę, posól, popieprz i wylej wszystko na rozgrzaną patelnię.

2

Smaż omlet z dwóch stron przez ok. 2-3 minuty na oliwie z oliwek. Po usmażeniu odsącz tłuszcz na ręczniku papierowym.

3

Twaróg przełóż do miseczki i obficie posól. Aby twaróg był bardziej „gładki” możesz dodać łyżkę mleka bądź wody.

4

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Odżywianie

Porcje 1