Opcje wydruku

Domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami

Ilość porcjiCzas przygotowania20 min.Czas gotowania15 min.Całkowity czas35 min.

Domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 30 KRAKERSÓW)
 120 g mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżeczka soli morskiej
 2 łyżeczki rozmarynu
 50 ml wody
 50 ml oliwy z oliwek
 4 suszone pomidory
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Nagrzej piekarnik do 220*C. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę.

2

Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krakersy posyp solą i rozmarynem.

3

Piecz ciasto przez ok. 15 minut, aż zarumienią się brzegi. Smacznego!

Odżywianie

Porcje 30