
Szybki deser owocowy – zapiekane morele | warsztaty PlantON

Wspominałam już, że byłam warsztatach PlantON BIO z Kasią Błażejewską – Stuhr (zobacz Kaszotto roślinne – przepis wegański | warsztaty PlantON BIO), ale nie wspomniałam jaki szybki deser owocowy przygotowywaliśmy! Ten prosty, a jakże urokliwy deser owocowy robi się po prostu sam. 🙂 Pamiętajcie, że zapiekane morele lepiej smakują jak są w pełni dojrzałe, podobnie jak śliwki.
Smacznego!
Lubicie desery? A może spróbujecie:
- Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej
- Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym
- Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem
Morele pokrój na pół i usuń pestki. Truskawki pokrój w ćwiartki.
Każdą połówkę "wypełnij" miodem; na górę połóż truskawki.
Całość posyp cynamonem i talarkami Lekki Chrup.
Piecz przez 15 minut w 180*C. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Morele pokrój na pół i usuń pestki. Truskawki pokrój w ćwiartki.
Każdą połówkę "wypełnij" miodem; na górę połóż truskawki.
Całość posyp cynamonem i talarkami Lekki Chrup.
Piecz przez 15 minut w 180*C. Smacznego!


Piękne danie!!!