Opcje wydruku

Słodki jeżyk czyli świąteczny deser bez pieczenia

Ilość porcjiCzas przygotowania10 min.Czas gotowania25 min.Całkowity czas35 min.

Słodki jeżyk czyli świąteczny deser bez pieczenia

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK 5 JEŻYKÓW)
 200 g śmietanki 30%
 120 g serka mascarpone
 2 łyżki kakao
 2 łyżeczki cukru pudru
 1/3 opakowania paluszków ptysiowych
 draże do zdobienia
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Śmietanę ubij mikserem. Dodaj serek mascarpone, kakao i cukier, i zmiel wszystko na gładką masę.

2

Masę wstaw na kilka minut do lodówki.

3

Na papier wyłóż mus i uformuj kształt przypominający jeża. Z patyczków ptysiowych zrób kolce, a z draży oczka i nosek. Smacznego!

Odżywianie

Porcje 5