Opcje wydruku

Pieczony sernik bez spodu – wersja fit

Ilość porcji1 PorcjaCzas przygotowania10 min.Czas gotowania55 min.Całkowity czas1 godzina 5 min.

Pieczony sernik bez spodu - wersja fit

SKŁADNIKI
 500 g sera twarogowego
 4 jajka
 5 łyżek jogurtu naturalnego
 2 budynie w proszku (waniliowe bądź śmierankowe)
 5 łyżek cukru (alternatywnie polecam erytrol bądź ksylitol)
 ulubione owoce (ja użyłam borówek)
 dżem śliwkowy (opcjonalnie)
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Oddziel białka od żółtek i białka ubij na sztywno.

2

W oddzielnym naczyniu dodaj twaróg, jogurt, żółtka, budynie i cukier. Zmiksuj wszystko na gładką masę.

3

Dodaj ubite białka do masy.

4

Przelej masę fo formy, dodaj ulubione owoce.

5

Piecz w 180*C przez ok. 55 minut. Opcjonalnie posmaruj dżemem bądź ulubioną posypką.
Smacznego!