Opcje wydruku

Pęczotto z boczkiem i pesto, czyli pyszne kaszotto na słono

Ilość porcji1 PorcjaCzas przygotowania10 min.Czas gotowania20 min.Całkowity czas30 min.

Pęczotto z boczkiem i pesto, czyli pyszne kaszotto na słono

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)
 100 g kaszy jęczmiennej pęczak (może też być perłowa)
 3 łyżki pesto zielonego
 100 g boczku wędzonego w plastrach
 30 g pokruszonego sera pleśniowego bądź sera feta (opcjonalnie)
 sok z cytryny
 przyprawy: sól, pieprz
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

2

Plastry boczku pokrój na mniejsze plasterki i usmaż na suchej patelni, aż staną się chrupkie.

3

Ugotowaną kaszę dosól i dopieprz według uznania, dodaj pesto i boczek, a na koniec posyp serem pleśniowym bądź fetą.

4

Całość skropl sokiem z cytryny. Smacznego!