Posiekaj na drobno cebulę wraz z czosnkiem.
Pokrój kurczaka w kosteczkę i przełóż do miski. Dodaj chili, starty korzeń imbiru wraz z skórką z cytryny, sok z cytryny, sól, pieprz oraz łyżkę oliwy. Dokładnie wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na 5-10 min.
W międzyczasie posiekaj natkę pietruszki oraz ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podsmaż cebulę na średnim ogniu na oliwie z oliwek. Jak tylko cebula się zeszkli, wyjmij zamarynowanego kurczaka i usmaż na złoty kolor wraz z cebulą. Po 3 minutach dodaj łyżkę curry.
Zmniejsz ogień i stopniowo dodaj śmietanę wraz z mleczkiem kokosowym. Na koniec dodaj łyżkę miodu i wszystko dokładnie wymieszaj.
Podawaj z ryżem, natką pietruszki oraz cytryną. Smacznego!
0 porcje