Opcje wydruku

Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną

Ilość porcji2 PorcjeCzas przygotowania15 min.Czas gotowania10 min.Całkowity czas25 min.

Filet z indyka

 400 g piersi z indyka
 3 łyżki miodu
 2 łyżki oliwy z oliwek
 sok z cytryny
 garść płatków migdałów
 natka pietruszki
 ryż do podania
Przyprawy
 sól, pieprz
 chili
 curry
 kurkuma
 2 cm startego imbiru (opcjonalnie)
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Pierś z indyka pokrój na kawałki i przełóż do miski. Dodaj miód, oliwę z oliwek oraz przyprawy (po 1 łyżeczce). Wymieszaj i odstaw na 10 minut do lodówki.

2

Usmaż mięso na patelni – w razie potrzeby dodaj troszkę wody, aby nic się nie przypaliło.

3

W międzyczasie upraż migdały na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.

4

Gotowe danie skrop sokiem z cytryny i posyp migdałami. Podawaj z ryżem (ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu).

Odżywianie

Porcje 2