Opcje wydruku

Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej

Ilość porcji1 PorcjaCzas przygotowania40 min.Całkowity czas40 min.

Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej, fit rafaello

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK)
 ½ puszki mleczka kokosowego
 200 g chudego twarogu
 1 opakowanie wiórek kokosowych
 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. 70 ml wody
 3 łyżki ksylitolu (optymalnie) bądź cukru pudru
 kilka kropel aromatu waniliowego
 migdały/orzechy jako nadzienie
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Twaróg rozdrób w misce, dodaj cukier/ksylitol, aromat waniliowy, garść wiórek kokosowych oraz żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Dokładnie wymieszaj - uważaj, żeby masa nie wyszła za rzadko!

2

Stopniowo dodawaj mleczko kokosowe, najlepiej po łyżce, tak aby masa utrzymała "ciastową" konsystencję i mieszaj.
Następnie na delikatnych obrotach zblenduj/zmiksuj wszystkie składniki.
Jeżeli masa wyjdzie za rzadko - nic się nie stało, wstaw na godzinę do lodówki, aby stężała.

3

Ręcznie uformuj kulki rafaello i obtocz je w wiórkach kokosowych.
W razie potrzeby nadziewaj orzechami laskowymi bądź obranymi migdałami.

4

Gotowe praliny wstaw na pół godziny do lodówki.

5

Domowe rafaello trzymaj w lodówce.