
Dynię pokrój na kawałki, skropl oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 25 minut w 220*C.
Upieczoną dynię obierz ze skórki, dodaj niewielką ilość wody i zblenduj na gładkie purée.
Suche składniki czyli płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon wymieszaj z mokrymi składnikami, czyli purée z dyni, miodem i olejem kokosowym. Na koniec wsyp żurawinę, dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie) oraz orzechy, i wmieszaj w ciasto.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia uformuj ciasteczka za pomocą łyżki. Piecz przez 20-25 minut w 175ºC z termoobiegiem (w zależności od grubości ciastek).
Oczywiście zamiast żurawiny i orzechów możesz dodać inne ulubione dodatki, jak czekoladę, morele czy rodzynki.
0 porcje