Opcje wydruku

Boczniaki panierowane – przepis na szybkie danie

Ilość porcji2 PorcjeCzas przygotowania10 min.Czas gotowania15 min.Całkowity czas25 min.

Boczniaki panierowane

SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2-3 PORCJE)
 300 g świeżych boczniaków
 2 jajka
 pół szklanki bułki tartej
 oliwa z oliwek/olej rzepakowy
 sól, pieprz
INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
1

Boczniaki dokładnie wypłucz, następnie odsącz na ręczniku papierowym.

2

Grzyby pokrój na drobne kawałki, większe osobniki rozbij młotkiem kuchennym. Posól i popieprz.

3

Jajka roztrzep w oddzielnej misce. Obtocz grzyby najpierw w jajku, potem bułce i smaż na głębokim oleju.

4

Nadmiar tłuszczu z usmażonych boczniaków odsącz na ręczniku papierowym. Smacznego!

Odżywianie

Porcje 2